Italia - Roma, orasul celor 7 coline

Roma este unul dintre cele mai vechi orase din lume si este cunoscut si sub denumirea "orasul celor 7 coline"(Capitoline, Palatine, Viminal, Quirinal, Esquilline, Caelian si Aventine). Este capitala Italiei si are o populatie de 2.550.000 milioane de locuitori. Muzeele si expozitiile acestui oras sunt considerate o comoara a lumii. In Roma exista 20 de teatre si sase sali de concerte fiind unul dintre cele mai cultural artistice orase din lume.

In centrul Romei este situat Vaticanul centru crestin al tuturor catolicilor din lume locul unde Papa rezideaza. In mijlocul Vaticanului se afla cea mai frumoasa biserica din lume (Basilica di San Pietro). Orasul este, pe linga Paris, si unul dintre cele mai importante centre ale modei .

Cateva locuri pe care daca sunteti in Roma chiar si pentru o zi ar trebui sa le vizitati sunt: Phanteonul, Coloseum (unde gladiatorii de pe timpuri se bateau spre deliciul publicului de atunci pina la moarte), Fontana di Trevi ( locul unde turistii arunca o moneda cu spate spre fantana punandu-si in acelasi timp o dorinta), Forumul roman ( centrul orasului Roma din antichitate).

Un comentariu:

  1. Fontana di Trevi mi s-a parut cel mai frumos loc din Roma, parca inconjurat de magie... superb!

    RăspundețiȘtergere

Inscrie-te in TOP ! Blog