Austria - Viena, leaganul muzicii clasice si al operei

Traversata de Dunare, Viena te impresioneaza mai ales prin arhitectura sa baroca, specifica, regasita in multe dintre constructiile sale imense si ornate, care au incercat dintotdeauna sa imite si chiar sa rivalizeze cu palatele si gradinile pariziene. Viena este leaganul muzicii clasice si al operei. Fiecare coltisor al acestui oras rasuna in acordurile muzicii create aici de catre cei mai celebri muzicieni ai lumii: Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Christoph Willibald Gluck, Joseph Haydn, Franz Schubert, Johannes Brahms şi Anton Bruckner si Antonio Vivaldi care chiar a murit in Viena

Viena are numeroase catedrale, gradini si palate. Ca atare, sunt multe de vizitat: Palatul Schonbrun, Belvedere, Hofburg, Opera, Yona Ringului. O arhitectura superba poate fi vazuta si la cladirile Primariei, Palatului de Justitie, Universitatatii, Teatrului National, Catedrala Sfantul Stefan, construita in sec. XII, Biserica Sfantul Petru aflata in apropierea Turnului Ciumei si Catedrala Votiva. Daca ai timp viziteaza si primul parc de distractii din lume, Prater, cu vestita sa roata imensa care ofera o imagine de ansamblu a orasului.

Cel mai important eveniment cultural la scara mondiala organizat de catre acest minunat oras este Concertul de Anul Nou organizat de catre Orchestra Filarmonice de la Viena. Acest concert televizat este urmarit anual de peste 1 miliard de telespectatori din intreaga lume.

sursa : si http://articole.famouswhy.ro/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inscrie-te in TOP ! Blog