Frankfurt am Main

Frankfurt am Main este al cincilea oras ca marime din Germania (dupa Berlin, Hamburg, Munchen si Koln)

La fel ca multe alte orase nemtesti, infatisarea Frankfurtului s-a schimbat drastic dupa al Doilea Razboi Mondial. Dar aici, spre deosebire de alte locuri s-a hotarat sa nu se incerce recrearea cladirilor din trecut, ci sa se construiasca o noua indrazneata imagine a orasului. Acum, Frankfurtul se lauda cu noua dintre cei mai inalti zece zgaraie-nori din Germania si a primit porecla de “Mainhattan”.

Astazi, pe langa faptul ca este un mare centru financiar, orasul ramane un mare targ comercial, care include Targul de Carte din Frankfurt si Salonul International de Automobilism.

Multe din obiectivele turistice ale Frankfurtului pot fi atinse mergand pe jos in jurul centrului orasului sau trecand raul in districtul Sachsenhausen, unde veti gasi muzeele cele mai importante ale orasului si cele mai bune taverne unde se poate servi cidru.

(http://www.germania2006.ro)


Daca ai mai mult timp la dispozitie Frankfurt este un punct de plecare perfect pentru excursii de o zi pe raul Rin spre Rudesheim sau Heidelberg, sau o calatorie de 30 de minute cu trenul spre Wiesbaden, Mainz sau Marburg.



Obiective turistice in Frankfurt:

Domul Catedrala Sfantul Bartolomeu (Dom Sankt Bartholomaus) este o constructie gotica, care a fost ridicata in secolele XIV-XV pe fundatia unei biserici mai vechi din vremurile merovingiene. Este cea mai mare biserica din oras. Din 1356 imparatii Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana au fost alesi in aceasta biserica, iar din 1562 pana in 1792 aici au avut loc si incoronarile lor.

Din secolul XVIII, domul este denumit adeseori in limbajul colocvial "Catedrala Sfantul Bartolomeu", desi nu a fost niciodata sediu de episcopat. In 1867 catedrala a fost distrusa intr-un incendiu si reconstruita in stilul prezent. Inaltimea catedralei este de 95 m.


Römer este numele clădirii primăriei Frankfurtului, în traducere „cetăţean al Romei, roman”. Ea este alcătuită de fapt din trei case gotice învecinate, care au fost cumpărate de consiliul local în 1405 de la o familie bogată de negustori. Casa din mijloc este Römer-ul propriu-zis, care mai târziu a fost legat şi de clădirile înconjurătoare. La primul etaj se află „Sala împăratului” sau „Sala împăraţilor” (Kaisersaal), unde aveau loc banchetele împăraţilor proaspăt încoronaţi. În ea se află expuse portretele tuturor celor 52 împăraţi ai Imperiului Roman de Naţiune Germană, executate în perioada 1838 - 1853. Römer a fost distrus în Al Doilea Război Mondial, dar reconstruit identic mai târziu.



Faimoasa „Operă veche” din Frankfurt (Alte Oper) a fost construită în 1880 de către arhitectul Richard Lucae. A fost una dintre cele mai mari opere din Germania până la distrugerea ei aproape totală în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. După război şi încă până în 1981, clădirea nu a fost reconstruită (a fost o ruină). În ziua de astăzi ea adăposteşte o sală mare de concerte (cu scenă relativ mică) plus câteva săli mai mici, în timp ce spectacolele de operă propriu-zise au loc într-o altă clădire din Frankfurt - opera actuală. (http://ro.wikipedia.org)

Renumita in Europa, Gradina Zoologica din Frankfurt este un loc ideal de vizitat de turistii de toate varstele. Gradina Zoologica are un numar mare de animale incluzand specii de pe toate continentele.

Un comentariu:

  1. Off, mi-ai declansat nostalgii! Am fost in Frankfurt acum cativa anisori buni, in copilarie, dar totusi imi amintesc pana si cele mai mici detalii din orasul care mi se parea atunci un nou univers numai bun de cercetat, de experimentat, de simtit! :)

    RăspundețiȘtergere

Inscrie-te in TOP ! Blog