Köln - Germania

Köln este al patrulea oras ca marime din Germania dupa Berlin, Hamburg si München, acesta fiind totodata si cel mai vechi oras al tarii. Mai este numit si Cologne de catre francezi. Situat pe raul Rin, orasul s-a dezvoltat din punct de vedere comarcial. De la intrarea in oras cel mai faimos reper, Domul din Köln, atrage privirile oricarui turist prin importanta si falnica arhitectura gotica ceea ce ofera o priveliste unica. In jurul catredalei sunt o multime de magazine si restaurante.
Nu puteti nicidecum rata sansa de a degusta o bere germana. Regiunea Köln-ului este renumita pentru un sortiment special de bere, denumita kölsch, foarte iubita de locuitori si degustata de turistii curiosi.
O idee foarte buna este sa ajungi in Köln in perioada carnavalului, cand intregul oras este prins in sarbatoare. Din Köln poti pleca intr-o calatorie pe Rin, putand ajunge pana in Franta, si cea mai frumoasa parte a drumului pe apa este intre St Goar si Rudesheim, cu castele vechi si dealuri acoperite de podgorii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Inscrie-te in TOP ! Blog