Rotterdam - Orasul care nu doarme niciodata



Supranumit Poarta Spre Europa, este cel mai mare port din lume, locul unde cultura la cel mai inalt nivel si arhitectura impresionanta coexista cu o viata trepidanta de noapte si distractii extreme. Acesta este Rotterdamul, este este orasul celor care cauta o varietate de atractii: de la vizitarea unor cladiri impresionante, la croaziere de vis, festivaluri animate, curse de masini, intalnire cu rechini sau pur si simplu liniste, armonie si pace.
Centrul orasului a fost distrus de bombardamente in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial fiind apoi reconstruit caramida cu caramida intr-un stil modern si indraznet ce nu va vor lasa indiferenti.

Ce este de vazut in Rotterdam este: elegantul pod Erasmus, numit “Lebada” de catre localnici datorita aspectului glamouros, una dintre cele mai sic destinatii pentru plimbari romantice din oras.


Apoi Piet Blom (s
au casele-cub), niste cladiri ce arata intocmai ca niste zaruri pe masa de joc, apeciate de critici drept minuni ale arhitecturii moderne.


La muzeul Kunstal veti afla informati pretioase despre arhitectura acestui oras ametitor, daca va veti inscrie pentru Arhi Turul Orasului, ce dureaza doua ore si in care un ghid specializat va va dezvalui o parte din secretele si frumusetile sale. Cultura costa, asa ca veti plati aproximativ 50 de euro de persoana pentru acest tur. Mai ieftina este vizitarea galeriilor de arta Boijmans van Beuningen si Witte de With, unde intrarea costa 10 euro si va puteti desfata cu cele mai bune creatii contemporane.

Una dintre cele mai mari atractii ale orasului o constituie Diergaarde Blijdorp, gradina zoologica ce gazduieste impresionantul Oceanum, unde vizitatorii se pot plimba prin tuneluri transparente in mijlocul rechinilor si testoaselor uriase. De aici puteti merge in parcul de distractii Plaswijckpark, cunoscut pentru cele mai interesante si ametitoare trenulete, masinute, tobogane si alte jucarii pentru copii mari, care va vor ridica cu siguranta nivelul de adrenalina.

Dupa ce va odihniti in gradinile Arboretum Trompenburg, o adevarata oaza de verdeata si racoare, va indreptati spre port unde va imbarcati intr-o croaziera Spedo ce dureaza 3 ore, costa 90 de euro si va ofera posibilitatea de a admira de pe apa minunatiile Rotterdamului. Cei care au fost, spun ca a meritat fiecare banut.

O alta varianta o reprezinta Euromast, turnul inalt de 185 de metri, din care vi se deschide panorama celui mai mare port din lume. Nu puteti rata o vizita in Turnul Spatial unde veti intra intr-un lift rotund ce va va plimba prin spiralele turnului pentru a vedea orasul si imprejurimile de la mare inaltime. Puteti servi aici si masa intr-unul din cele doua restaurante din turn.

Desi este putin probabil sa va ramana bani pentru cumparaturi, veti fi cu siguranta impresionati de unul dintre cele ma mari mall-uri din Europa, numit Lijnbaan, “casa” unor dintre cele mai scumpe si variate branduri. Va recomandam o plimbare pe Delfshaven, o zona pitoreasca cu stradute boeme de-a lungul canalului cu mici boutiquri de bijuteri si accesorii, antichitati si manufacturi.

Dupa lasarea intunericului, Rotterdam devine una dintre cele mai fierbinti destinatii petru clubberii din intreaga lume. “Thalia Lounge”, “Off Corso” si ”Soho” sunt printre cele mai cunoscute cluburi ce gazduiesc petreceri incendiare cu cei mai buni DJ ai lumii, ce
atrag deopotriva turisti, localnici si multe VIP-uri.


sursa informatiilor: www.infonews.ro

sursa foto: internet

4 comentarii:

  1. podul e locul meu preferat, foarte misto arata, voi ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Oau... şi câţi nu îşi închipuie că doar metropole mai celebre, precum Londra...

    http://munteanuk.blogspot.com/2011/09/en-few-wonders-from-uk-ro-cateva.html

    ...sunt uimitor de frumoase.

    Totuşi, văd că la Rotterdam neapărat trebuie să ajung!

    Mulţumesc de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si eu poze de anul trecut din Rotterdam, aici :
      http://prinpreajma.wordpress.com/2013/09/29/rotterdam-oras-si-port/

      Ștergere
  3. https://buticulvintagealimaginatiei.wordpress.com/

    Superb Oras, ai un blog foarte, foarte interesant ador calatoriile:)

    RăspundețiȘtergere

Inscrie-te in TOP ! Blog